دفتر مرکزی: 66097851 مرکز تعمیرات: 66097859 شعبه شرق: 77978135 شعبه هفت تیر: 88836102 شعبه جنوب: 55300568 شعبه غرب: 44153186 شعبه شمال: 26721443 شعبه اسلامشهر و رباط کریم 56746602

نشانی: خ آزادی، خ بهبودی، نرسیده به نصرت، ساختمان بنیامین، پلاک 145، طبقه 5، واحد 18، مجهز به (2) آسانسور و پارکینگ

نشانی: خ آزادی، خ بهبودی، نرسیده به نصرت، ساختمان بنیامین، پلاک 145، طبقه 5، واحد 18، مجهز به (2) آسانسور و پارکینگ

ترازو آزمایشگاهی

ترازو آزمایشگاهی

ترازو آزمایشگاهی که برای اندازه گیری نمونه ها و همچنین کارهای مرتبط با تعیین چگالی مواد آزمایشگاهی مورد استفاده قرار می‌گیرد، یکی از پرکاربردترین دستگاه‌ها در آزمایشگاه‌های صنعتی و شیمی به شمار می‌رود. بسیاری از افراد هنگام خرید ترازو آزمایشگاهی به دنبال برند باکیفیت و اطلاع از کاربردهای آن می‌باشند.

در حال حاضر به دلیل کاربردهای متنوع ترازوی پزشکی در آزمایشگاه‌های شیمی و صنعتی، این دستگاه در مدل های مختلفی عرضه می‌شود. ترازوها در دو مدل الکترونیک و مکانیک تولید می‌شوند و در بین انواع آن، ترازوی دیجیتال آزمایشگاهی به دلیل دقت بالا در اندازه گیری نمونه‌ها مصرف بیشتری دارد. در ادامه توضیحاتی در خصوص ترازوی پزشکی و انواع آن ارائه خواهیم کرد. پس تا انتها با ما باشید.

آشنایی با ترازو آزمایشگاهی

ترازو آزمایشگاهی از مهمترین تجهیزات در محیط آزمایشگاه است که برای تعیین وزن و اندازه گیری جرم یک نمونه به کار برده می شود .در واقع ترازو آزمایشگاهی با اندازه گیری نمونه‌ها، برای تعیین کنترل کیفی و مشخص کردن چگالی و همچنین تهیه مخلوطی از نمونه ها با مقدار مشخص شده کاربرد بسیاری دارد. چنانچه ترازو آزمایشگاهی در محیط آزمایشگاه وجود نداشته باشد،  می‌تواند در کاهش راندمان و عملکرد کارکنان تاثیر بسزایی داشته باشد. اما انواع ترازو آزمایشگاهی به دسته‌های مختلفی تقسیم می شوند که در ادامه به این موارد خواهیم پرداخت.

بیشتر بخوانید: آون آزمایشگاهی

آشنایی با ترازو آزمایشگاهی

انواع ترازو آزمایشگاهی

در حال حاضر به دلیل کاربرد های مختلف ترازوی پزشکی، این دستگاه در مدل‌های متنوعی عرضه می شود. ترازوها در دو مدل الکترونیک و مکانیک تولید می‌شوند و در بین انواع آن، ترازوی دیجیتال آزمایشگاهی به دلیل دقت بالا در اندازه گیری نمونه‌ها مصرف بیشتری دارد. انواع ترازو به موارد زیر تقسیم می شوند:

ترازو آزمایشگاهی یک کفه‌ای

این ترازو که مانند ترازوی الکترونیکی و صنعتی است از یک کفه تشکیل شده و برای وزن کشی مستقیم و مقایسه ای مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ترازوی آنالیتیکال پزشکی

این ترازو به دلیل قابلیت اندازه‌گیری از ذرات میکروگرم تا میلی گرم برای وزن کشی بسیار دقیق به کار می‌رود و کیفیت بسیار بالایی دارد. به همین دلیل عمر بیشتری نیز خواهد داشت.

ترازو رطوبتی آزمایشگاهی

این ترازو آزمایشگاهی به دلیل اندازه نمونه ها با محتوای دارای رطوبت و وزن خشک در محیط آزمایشگاهی صنعتی و شیمیایی مورد استفاده بسیار زیادی قرار می‌گیرد.

 ترازو آزمایشگاهی سه صفر

این ترازو مدل محفظه دار ترازوهای آزمایشگاهی می‌باشد و برای وزن کشی و اندازه گیری مواد سبک و گرمی بسیار دقیق عمل می‌کند.

ترازو آزمایشگاهی پرتابل

این ترازو برای اندازه گیری دقیق نمونه ها با وزن خشک کاربرد زیادی دارد و برای اندازه گیری نمونه تا وزن ۱۲ هزار کیلوگرم نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

اما آیا شما با نحوه کار با ترازو آزمایشگاهی آشنایی دارید و می دانید که هنگام کار باید به چه نکاتی توجه داشته باشید، از آنجا که برای بسیاری نحوه استفاده از ترازو ازمایشگاهی اهمیت دارد، در ادامه به نکاتی در این خصوص اشاره خواهیم کرد.

انواع ترازو پزشکی

چگونگی کار با ترازو پزشکی

قبل از استفاده از ترازو آزمایشگاهی باید حتما با نحوه کار با آن آشنایی داشته باشید. کار کردن با ترازو آزمایشگاهی بسیار آسان است، اما باید موارد زیر را هنگام استفاده مد نظر قرار دهید.

  • ابتدا باید برای اندازه گیری نمونه را مدتی در محیط قرار دهید تا دمای آن با دمای محیط هم اندازه شود، چرا که در صورت سرد و گرم بودن به دلیل ایجاد جریان هوا وزن کشی به صورت صحیح صورت نخواهد گرفت.
  • بعد از آن برای اندازه گیری ترازو را روشن کنید و در صورت نمایش علامت stable، ظرف مناسب برای توزین را بر روی ترازو قرار دهید.
  • سپس دکمه zero و یا tare را فشار دهید.
  • پس از آن ماده را به مقدار لازم در ظرف بریزید. دقت داشته باشید که جرم مشخص شده جرم نمونه مورد نظر می باشد.
  • برای اندازه گیری می توان از روش اختلاف جرمی استفاده کنید. در این روش می توانید وزن ظرف و سپس وزن ظرف همراه را اندازه گیری کنید. از اختلاف دو عدد می توانید وزن نمونه را حساب کنید.
  • چگونگی کار با ترازو پزشکی

مهمترین نکات استفاده از ترازو آزمایشگاهی

برای استفاده از ترازو در محیط آزمایشگاه باید نکاتی را مد نظر داشته باشید تا دستگاه شما عمر بیشتری داشته باشد. این نکات شامل موارد زیر می‌باشد:

  • ترازو را بر روی میز وزن کشی قرار بدهید.
  •  یک میز مخصوص قرار گرفتن ترازو اندازه گیری مواد در نظر داشته باشید.
  •  در هنگام اندازه گیری به میز تکیه ندهید.
  • برای اندازه گیری از محفظه وزن کشی که محفظه توزین نیز نام دارد، دارد استفاده کنید. این محفظه از ایجاد اختلال توسط هوای محیط با مواد درون ظرف جلوگیری می نماید.
  • از ظروف شیشه ای و کاغذهای مخصوص برای وزن کشی مواد شیمیایی آزمایشگاهی استفاده کنید.
  •  از ظروف پلاستیکی برای فرایند وزن کشی که باعث ایجاد الکتریکی الکتریسیته ساکن می شود، استفاده نکنید.
  •  اندازه‌گیری نمونه های با وزن بیش از حد باعث آسیب رساندن به ترازو خواهد شد.
  •  ترازو را در مقابل تابش نور خورشید، کولر و پنکه قرار ندهید.
  • یکی از مواردی که باعث از بین رفتن کالیبراسیون ترازو می شود، لرزیدن آن است که باید این مشکل را حل کنید.
  •  برای شستشو و تمیز کردن ترازو از محلول آب و اتانول و یا آب خالص استفاده نمایید.
  •  در صورت عدم استفاده از ترازو آزمایشگاهی، می توانید برای جلوگیری از نشستن گرد و غبار بر روی آن از روکش مخصوص استفاده کنید. یا اگر نتوانستید این کار را انجام دهید، حتما با کمک سشوار و جارو آن را تمیز کنید.

نکات استفاده از ترازو آزمایشگاهی

خلاصه مطالب

در این مقاله به بررسی کاربرد و نحوه کار با ترازو آزمایشگاهی و همچنین معرفی انواع آن پرداختیم. ترازوی پزشکی از مهمترین دستگاه هایی است که در محیط آزمایشگاه صنعتی و شیمیایی به کار گرفته می‌شود و برای وزن کشی نمونه ها بسیار اهمیت دارد. تا جایی که اگر این دستگاه در محیط آزمایشگاه وجود نداشته باشد، می تواند کار کاربران را با اخلال مواجه سازد.

هنگام کار با ترازو پزشکی باید نکاتی را مورد توجه قرار دهید تا عمر دستگاه شما طولانی شود و کیفیت بیشتری داشته باشد. در این مطلب برخی از مهمترین نکات هنگام کار با ترازو آزمایشگاهی اشاره کردیم. اما چنانچه دستگاه شما دچار آسیب شده باشد، جای نگرانی نیست. شما می توانید با کارشناسان ما در نمایندگی تعمیر اقلام آزمایشگاهی تماس بگیرید تا شما را در مراحل عیب یابی و تعمیر انواع تجهیزات آزمایشگاهی شما را بر عهده بگیرند و خدمات لازم را به شما عزیزان ارائه دهند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *