دفتر مرکزی: 66097851 مرکز تعمیرات: 66097859 شعبه شرق: 77978135 شعبه هفت تیر: 88836102 شعبه جنوب: 55300568 شعبه غرب: 44153186 شعبه شمال: 26721443 شعبه اسلامشهر و رباط کریم 56746602

نشانی: خ آزادی، خ بهبودی، نرسیده به نصرت، ساختمان بنیامین، پلاک 145، طبقه 5، واحد 18، مجهز به (2) آسانسور و پارکینگ

نشانی: خ آزادی، خ بهبودی، نرسیده به نصرت، ساختمان بنیامین، پلاک 145، طبقه 5، واحد 18، مجهز به (2) آسانسور و پارکینگ

آون آزمایشگاهی

آون آزمایشگاهی

آون آزمایشگاهی یکی از ضروری ترین تجهیزات پزشکی است که می توان برای استریل کردن اقلام پزشکی در محیط آزمایشگاه از آن استفاده کرد. آون آزمایشگاهی یا فور پزشکی، وسایل را با استفاده از حرارت بالا استریل و خشک می کند. این دستگاه در زمینه های مختلفی چون داروسازی، پزشکی قانون و زیست شناسی استفاده می ‌شود.

بسیاری از افرادی که در محیط آزمایشگاه کار می کنند، نیازمند تهیه بهترین و با کیفیت ترین آون آزمایشگاهی یا فور پزشکی هستند. اما شناخت دقیق و  اطلاعات کافی در خصوص انواع و کاربردهای آن ندارند. به همین جهت در ادامه توضیحاتی در خصوص این دستگاه به شما ارائه می شود. پس تا انتهای مطلب با ما باشید.

معرفی آون آزمایشگاهی

آون آزمایشگاهی یکی از اقلام پزشکی است که با استفاده از حرارت بالا وسایل را استریل می کند. این دستگاه قادر است که دما را تا بالای ۳۰۰ درجه سانتیگراد بالا ببرد. انواع مختلفی از فور آزمایشگاهی وجود دارد که دما را تا ۶۰۰ درجه سانتیگراد نیز افزایش می دهند.

آون آزمایشگاهی کاربردهای خاصی چون تعیین مقاومت کششی و تغییر شکل محصولات تولیدی مقاومت لحیم کاری در تخته های مدار را انجام می دهد. با توجه به عملکرد متفاوت این دستگاه در کارخانه ها و قابلیت های مختلف آن، این نوع از اقلام پزشکی در مدل های مختلفی تولید می شوند. اما انواع آون آزمایشگاهی به چند دسته تقسیم می شوند که در ادامه آن را بررسی خواهیم کرد.

مطالب بیشتر: هود آزمایشگاهی و کاربردهای آن

 

اجزای آون پزشکی

اجزای سازنده فور آزمایشگاهی

فور آزمایشگاهی از قطعات مختلفی تشکیل شده که هرکدام عملکرد خاصی دارند. اجزای سازنده آون آزمایشگاهی شامل موارد زیر می باشد:

محفظه اصلی فور

این محفظه محلی است که وسایل در آن قرار داده می‌شوند تا استریل شوند. جنس آن از آلیاژ مقاوم نسبت به حرارت است و در داخل آن اجزای مختلفی مانند سنسور دما تعبیر شده است.

عایق در آون آزمایشگاهی

 یکی دیگر از اعضای مهم آون، عایق می باشد که امکان به هدر رفتن انرژی را کاهش می دهد به دلیل گرمای بالایی که در محیط عایق تولید می شود، بسیار اهمیت دارد که به طور صحیح از آن استفاده شود. المنت ها، بخش حفاظتی و بخش نمایش دما از دیگر اجزای سازنده فور پزشکی هستند.

معرفی آون در آزمایشگاه

انواع آون آزمایشگاهی

فور آزمایشگاهی از اقلام پزشکی ضروری در محیط آزمایشگاه است. اما به دلیل کاربرد اهمیت آن در اشکال مختلف و برندهای مدل های متفاوت تولید می شود. مثلا برخی از آنها دارای محفظه آلومینیومی هستند و برخی دیگر از جنس استیل ضد زنگ و دسته دیگر نیز به شکل هوشمند و دیجیتال طراحی شده ‌اند. در مجموع آون های پزشکی، به سه دسته آون خشک کن، آون همرفتی، آون سنگین تقسیم می شوند.

 

 تفاوت آون پزشکی با انکوباتور

 دستگاه آون آزمایشگاهی کارکرد متفاوتی نسبت به انکوباتور دارد. انکوباتورها معمولاً برای کشت نمونه های زنده از جمله میکروب ها و سلول های مختلف به کار برده می‌ شوند. اما فور آزمایشگاهی وسیله ای برای خشک کردن یا استریل نمودن اقلام پزشکی هستند.

محدوده دمایی انکوباتور بین ۳۵ تا ۶۵ درصد است، در حالی که آون ها حداقل بازه دمایی بین ۷۰ تا ۳۰۰ درجه سانتی گراد را دارند.

علاوه بر این استفاده از تایمر در انکوباتور اهمیت چندانی ندارد، در حالی که در آزمایشگاه وجود تایمر یکی از ملزومات است. همچنین با توجه به توان حرارتی بالا، میزان مصرف برق در آون آزمایشگاهی بیشتر از انکوباتور است. از لحاظ ظاهری نیز انکوباتور باید مجهز به درب شیشه ای باشد که داخل آن را قابل مشاهد باشد، در حالی که تمام بدنه فور یا آون آزمایشگاهی باید عایق بندی شود و امکان استفاده از شیشه وجود ندارد.

انواع فور پزشکی

نتیجه گیری

در این مقاله به بررسی آون آزمایشگاهی و اجزای سازنده آن پرداختیم. فور آزمایشگاهی که در محیط آزمایشگاه کار استریل و خشک کردن تجهیزات را بر عهده دارد، دارای حداقل دمای ۷۰ تا ۳۰۰ درجه سانتیگراد است. با توجه به کارکرد و عملکرد بسیار موثر، این وسیله در برندها و مدل های مختلفی طراحی می شود که در این مقاله به انواع مختلف آن اشاره شد.

چنانچه فور آزمایشگاهی شما به هر دلیلی دچار نقص شده باشد، تکنسین های ما می‌توانند با حضور در محل کار عیب یابی و تعمیر اقلام آزمایشگاهی را برای شما عزیزان انجام دهند. بنابراین می توانید با شماره های اعلام شده تماس حاصل نمایید تا سرویس کاران ما در اسرع وقت کار تعمیر آزمایشگاهی شما را انجام دهند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *