دفتر مرکزی: 66097851 مرکز تعمیرات: 66097859 شعبه شرق: 77978135 شعبه هفت تیر: 88836102 شعبه جنوب: 55300568 شعبه غرب: 44153186 شعبه شمال: 26721443 شعبه اسلامشهر و رباط کریم 56746602

نشانی: خ آزادی، خ بهبودی، نرسیده به نصرت، ساختمان بنیامین، پلاک 145، طبقه 5، واحد 18، مجهز به (2) آسانسور و پارکینگ

نشانی: خ آزادی، خ بهبودی، نرسیده به نصرت، ساختمان بنیامین، پلاک 145، طبقه 5، واحد 18، مجهز به (2) آسانسور و پارکینگ

همزن آزمایشگاهی

انواع همزن آزمایشگاهی

همزن آزمایشگاهی یکی از تجهیزات پزشکی است که معمولاً در محیط آزمایشگاه، صنعت داروسازی، رنگ سازی و آزمایشگاه شیمی استفاده می‌شود. همزن آزمایشگاهی معمولا برای مخلوط کردن مایعات، یکنواخت‌سازی نمونه مایع هنگام آزمایش، برای خنک کردن و گرم کردن نمونه و برهمکنش بیشتر مواد آزمایشگاهی کاربرد دارد.هرکدام از همزن‌های آزمایشگاهی قیمت متفاوتی دارند. هنگام کار با این دستگاه باید نهایت دقت را بکار ببرید تا نه به شما به عنوان کاربر و نه به دستگاه آسیبی وارد شود.

افرادی که با همزن آزمایشگاهی کار می‌کنند، به میزان اهمیت وجود آن در کار خود واقف هستند. اما بسیاری از افرادی که در صنایع مختلف از جمله صنعت داروسازی یا رنگ سازی فعالیت می‌کنند، با لزوم استفاده از این وسیله آشنایی ندارند. از این رو در ادامه بیشتر با کارکرد همزن آزمایشگاهی و انواع آن آشنا خواهیم شد. پس تا انتهای مطلب با ما باشید.

انوع همزن آزمایشگاهی

همزن آزمایشگاهی چیست؟

یکی از پرکاربردترین اقلام آزمایشگاهی که در فرایند اختلاط مواد بسیار اهمیت دارد، همزن آزمایشگاهی می‌باشد که در انواع مختلف به بازار عرضه می‌شود. همزن‌ها بر حسب نوع کار در آزمایش، دجه حرارت، میزان دور در دقیقه، ظرفیت حجم محلول و ویسکوزیته محلول در مدل‌های متنوعی تولید می‌شوند. بنابراین سعی کنید همزنی را انتخاب کنید که از نظر کیفی و کمی بهترین انتخاب برای شما باشد و ایمنی کاربر و محیط آزمامایشگاه را تضمین نماید.

در همزن آزمایشگاهی از میله‌های مغناطیسی استفاده می‌شود که وقتی با ظروف شیشه ای استاندارد برای استفاده در فرایندهای شیمیایی مختلف جفت شوند، بهترین عملکرد را دارند. بعلاوه یک همزن در آزمایشگاه کار هم زدن و گرم کردن نمونه‌ها را انجام می‌دهد. بسیاری از افرادی که در آزمایشگاه کار می‌کنند، به دنبال بهترین همزن با کیفیت مطلوب و کارایی مناسب هستند تا برای فعالیت آنها مناسب باشد. در ادامه برخی از انواع همزن آزمایشگاهی را که می‌توانید از آنها استفاده کنید، معرفی خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید: اتوکلاو آزمایشگاهی

همزن آزمایشگاهی مغناطیسی

همزن مغناطیسی یکی از همزن‌هایی است که برای مقاوم کردن مایعات از آن استفاده می‌شود. برای کار کردن با این نوع همزن فقط کافی است یک یله کوچک به نام stir bar در داخل ارلن ظرف مایع بگذارید و بعد از ظرف را بر روی صفحه‌ای که در زیر آن محور دارای خاصیت مغناطیسی وجود دارد و در حال گردش می‌باشد، قرار دهید. سپس دستگاه با کمک نیروی مغناطیسی به چرخش در می‌آید و کار مخلوط کردن نمونه‌ها را بر عهده می‌گیرد. علاوه بر این از صفحات گرما ایجاد می‌کند و باعث گرم شدن نمونه خواهد شد و عمل هم زدن صورت می‌گیرد.

همزن مغناطیسی

 همزن مکانیکی

همزن مکانیکی نوع دیگری از همزن آزمایشگاهی است که برای مخلوط کردن ترکیبات مایع با تعداد زیاد در زمان مشخص استفاده می‌شود. این همزن‌ها بر اساس نوع پرده به سه دسته تقسیم می‌شوند:

  • همزن پره ملخی: با جریان محوری که دارد برای مایعاتی با گرانروی کم بسیار مناسب می باشد و بیشتر برای ممعلق نمودن درات جامد داخل سیال کاربرد دارد.
  • همزن بره پارویی: با به حرکت درآوردن سیال به شکل مماسی و شعاعی برای طیف وسیعی از گرانروی‌ها مناسب است. این دستگاه ارزان‌ترین نوع همزن آزمایشگاهی است.
  •  همزن توربینی: به دلیل ساختار پر مانند همزن جریان‌های پرقدرتی ایجاد می‌شود و برای مایعات با گرانروی کم مناسب می‌باشد.

شیکر آزمایشگاهی

یکی دیگر از همزن‌های آزمایشگاهی، شیکرها هستند که برای مخلوط کردن و هم زدن مواد در حجم پایین مورد استفاده قرار می‌گیرند. در مجموع شیکرها به چهار دسته تقسیم می‌شوند:

  1. شیکر صفحه‌ای: که با حرکت افقی مواد درون ظروف آزمایشگاهی را مخلوط می‎‌کند.
  2. شیکر اوربیتالی: که در آزمایشگاه میکروبی و برای مخلوط کردن کاربرد دارد و حرکت دایره‌وار با سرعت پایین دارد.
  3. شیکر لوله: که برای مخلوط کردن مایع درون لوله آزمایشگاهی استفاده می‌شود.
  4. شیکر انکوباتور: که تلفیقی از انکوباتور و شیکر است و برای رشد سلول گزینه مناسبی است.
  5. روتوشیکر یا شیکر خورشیدی که  زاویه صفحه آن برحسب افق تنظیم می‌گردد.

همزن مکانیکی

 همزن برقی آزمایشگاهی

نوع دیگر همزن آزمایشگاهی، نمونه برقی آن است که کار را برای کاربر بسیار راحت کرده‌اند. در موارد نادر ممکن است از میله‌های همزن دستی در آزمایشگاه استفاده شود، اما زمانی که نیاز به هم زدن به مدت طولانی وجود داشته باشد، همزن برقی بهترین گزینه است و می‌تواند به سرعت کار مخلوط کردن مواد را انجام دهد.

کلام آخر

در این مقاله به بررسی انواع همزن آزمایشگاهی و انواع آن پرداختیم. بسیاری از افرادی که در محیط آزمایشگاه و همچنین صنایع داروسازی کار می‌کنند، از همزن‌های آزمایشگاهی برای مخلوط کردن مایعات و مواد بهره می‌برند. انواع میکسر آزمایشگاهی براساس نوع کاربرد و ضرورت استفاده از آن در محیط‌های مختلف تقسیم بندی می‌شوند که در این مطلب در خصوص هر کدام از آنها توضیحاتی را ارائه کردیم.

چنانچه دستگاه شما نیاز به تعمیر داشته باشد، سرویس کاران ما با داشتن سال‌ها تجربه و مهارت فنی در زمینه تعمیر تجهیزات آزمایشگاهی می‌توانند در محل حضور یابند و در اسرع وقت خدمات عیب‌یابی و تعمیر اقلام پزشکی شما را انجام می دهند و چنانچه نیاز به راهنمایی بیشتر داشته باشید، می‌توانید از مشاوره کارشناسان مجرب ما بهره ببرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *