دفتر مرکزی: 66097851 مرکز تعمیرات: 66097859 شعبه شرق: 77978135 شعبه هفت تیر: 88836102 شعبه جنوب: 55300568 شعبه غرب: 44153186 شعبه شمال: 26721443 شعبه اسلامشهر و رباط کریم 56746602

نشانی: خ آزادی، خ بهبودی، نرسیده به نصرت، ساختمان بنیامین، پلاک 145، طبقه 5، واحد 18، مجهز به (2) آسانسور و پارکینگ

نشانی: خ آزادی، خ بهبودی، نرسیده به نصرت، ساختمان بنیامین، پلاک 145، طبقه 5، واحد 18، مجهز به (2) آسانسور و پارکینگ

چیلر آزمایشگاهی

چیلر آزمایشگاهی

چیلر آزمایشگاهی به عنوان یک دستگاه خنک کننده در محیط آزمایشگاه به کار می‌رود و یکی از مهمترین تجهیزات پزشکی به شمار می‌رود. چیلرها معمولاً به دو دسته تراکمی و جذبی تقسیم می شوند. چیلرهای تراکمی از کمپرس الکتریکی استفاده می‌کنند و چیلرهای جذبی از گرما برای انتقال به دور سیستم بهره می‌برند. به طور کلی می‌توان گفت چیلرها برای انتقال گرما از یک محیط داخلی به یک محیط خارجی استفاده می‌شوند و باید با تمام نیازهای آزمایشگاه مطابقت داشته باشند.

چیلر های پزشکی در دو نوع دما مثبت و دما منفی تولید می‌شوند که در دمای منفی از مایع اتیلین برای فرایند خنک سازی تا دمای ۵۰- درجه استفاده می‌شود. در این چیلرها معمولاً قطعاتی بکار رفته است که بتوان صرفا از آنها در مصارف با اتلاف حرارتی پایین استفاده کرد. با توجه به اینکه در محیط آزمایشگاه از چیلر آزمایشگاهی استفاده های بسیاری می‌شود، در ادامه بیشتر به اجزا و کاربردهای آن خواهیم پرداخت.

 چیلر آزمایشگاهی چیست؟

چیلر در آزمایشگاه یکی از مهمترین وسیله‌هایی است که برای خنک کردن و انتقال گرما به خارج از محیط آزمایشگاه کاربرد دارد.  چیلرهایی که معمولاً دارای دمای ۲۵ تا ۳۵ درجه سانتی‌گراد و ظرفیت خنک کنندگی ۵۰۰ وات تا ۹۰۰۰ وات هستند، قابلیت انطباق با تمام نیازهای آزمایشگاه را خواهند داشت.

چیلرهای آزمایشگاهی با هدف تسهیل انتقال گرما به محیط خارج تولید می‌شوند. این دستگاه برای انتقال گرما زمان گردش در سیستم چیلر به حالت فیزیکی مبرد تکیه می‌کند. در واقع از چیلرها به عنوان ستون فقرات سیستم تهویه مرکزی آزمایشگاه استفاده می‌کنند.

چیلرهای چرخشی نیز برای خنک کردن تجهیزات آزمایشگاهی از جمله اپراتورهای دوار مورد استفاده قرار می‌گیرند. چیلرها در ظرفیت‌های مختلف خنک کننده، دامنه‌های دمایی قابل کنترل و حجم متفاوت مخزن تولید می‌شوند. یکی از انواع چیلرهای آزمایشگاهی سیستم رومیزی آن است که برای فرایند آزمایشگاه بیشتر استفاده می‌شود. این چیلرها به عنوان چیلرهای کسری نیز شناخته می‌شوند و در ظرفیت های یک سوم تا یک چهارم تن موجود می‌باشند. اما اجزای چیلر شامل چه مواردی است؟ با ما باشید تا در ارتباط با این موضوع بیشتر توضیح دهیم.

مقالات پیشنهادی: آشنایی با کیت آزمایشگاهی

اجزای چیلر پزشکی

اجزای اصلی چیلر آزمایشگاهی

چیلرهای پزشکی دارای کمپرسور، کندانسور، اواپراتور، پنل برق، واحد کنترل، شیر انبساط و مخزن آب هستند. کمپرسور اولین حرکت دهنده در چیلر است که باعث ایجاد اختلاف فشار برای انتقال سرما به دور سیستم می‌شود. کمپرسورهای مبرد در انواع مختلفی تولید می‌شوند که رایج‌ترین آنها نوع گریز از مرکز، رفت و برگشتی و پیچ می‌باشد.

کمپرسور همیشه بین کندانسور و اواپراتور قرار دارد و تا حدی عایق بندی شده است و یک موتور الکتریکی به عنوان نیروی محرکه به آن متصل می‌شود. کمپرسور می‌توانند بسیار سر و صدا ایجاد کند، اما نوع کم صدای آن نیز موجود است.

کاربرد چیلر پزشکی

  • چیلر پزشکی گرچه نمی‌تواند جایگزین نوع سنتی آن باشد، اما قابلیت حمل و راحتی زیادی دارد. هنگامی که محیط آزمایشگاه نیازمند سیستم خنک کننده باشد.
  • چیلر آزمایشگاهی بهترین گزینه است که از اتلاف حرارت دستگاه جلوگیری می‌کند و باعث می‌شود که گرما به راحتی به محیط بیرون انتقال پیدا کند.
  • علاوه بر این چیلر آزمایشگاهی در مراکز تحقیقاتی علمی و دانشگاه ها برای خنک کردن نمونه‌های تحقیقاتی در فضای باز و بسته مورد استفاده قرار می گیرد.

کاربرد چیلر آزمایشگاهی

انواع چیلر در آزمایشگاه

چیلر پزشکی انواع مختلفی دارد که می‌توان به دو نوع آن اشاره کرد:

چیلر تراکمی

از چیلر تراکمی برای سرد کردن آب استفاده می‌شود که بتوان از آب خنک شده برای سرمایش هوای ساختمان و سرد کردن محصولات صنعتی استفاده کرد. برای استفاده در سرمایش هوا به تجهیزاتی مانند هواساز و فن کویل نیز نیاز خواهد بود. علاوه بر این چیلر تراکمی باید یک دستگاه کمپرسور داشته باشد که از برق تغذیه ‌کند. به همین دلیل این دستگاه، به چیلر برقی نیز معروف هستند.

 چیلر جذبی

نوع دیگر چیلر آزمایشگاهی، چیلرهای جذبی می‌باشند که از کمپرسور استفاده نمی‌کند و به جای آن از شعله گاز بهره می‌برد. این چیلرها به چیلر گازی نیز معروف هستند. در واقع چیلر جذبی دستگاهی است که از حرارت ورودی در تولید آب سرد استفاده می‌کند. کاربرد چیلر جذبی مانند سایر دستگاه‌های سرمایشی بر اساس اصل کلی تبخیر می‌باشد. اما در هنگام خرید چیلرها باید یک سری نکات توجه کرد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.

نکات مورد توجه در هنگام خرید چیلر

در هنگام خرید چیلر، حتماً باید به این نکات توجه داشته باشید تا بتوانید دستگاه با کیفیتی تهیه کنید:

  • میزان قدرت گرمایشی مورد نیاز
  • میزان قدرت سرمایشی مورد نیاز
  •  حجم مخزن خنک کننده چیلر
  •  فشار مایع
  • دقت کنترل گر دما
  • میزان دقت کنترل دستگاه
  • میزان حداکثر و حداقل دما
  • نوع مایعی که در چیلر سیرکوله خواهد شد.
  • نیاز به خنک کردن بیشتر در طولانی مدت

انواع چیلر پزشکی

نتیجه گیری

در این مقاله به بررسی چیلر آزمایشگاهی، کاربردهای آن در محیط آزمایشگاه و همچنین انواع این دستگاه پرداختیم. چیلر آزمایشگاهی با هدف خنک کردن محیط آزمایشگاه و همچنین خارج کردن گرما از محیط تولید شده است و بیشترین میزان کاربرد را در مراکز تحقیقاتی، علمی و پزشکی را دارد. در هنگام خرید چیلرها باید به نکات مهمی توجه داشته باشید و دستگاهی را خریداری کنید که دارای استانداردهای لازم از جمله کنترلر دما و تایمر و قابلیت برنامه ریزی باشد تا از هرگونه خطا و اشکال در دستگاه جلوگیری شود و از سوی دیگر با نیازهای محیط آزمایشگاه مطابقت داشته باشد.

چنانچه هر کدام از دستگاه‌های آزمایشگاهی شما نیازمند تعمیر و عیب یابی باشند، می‌توانید با مرکز تعمیر تجهیزات آزمایشگاهی تماس بگیرید تا اطلاعات کافی را در خصوص مراحل عیب یابی و تعمیر اقلام پزشکی را در اختیار شما عزیزان قرار دهند. چنانچه نیاز به حضور تکنسین‌ها در محل داشته باشید، می‌توانید درخواست خود را به کارشناسان ما اعلام نمایید تا در اسرع وقت برای ارائه خدمات در محل حضور یابند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *