دفتر مرکزی: 66097851 مرکز تعمیرات: 66097859 شعبه شرق: 77978135 شعبه هفت تیر: 88836102 شعبه جنوب: 55300568 شعبه غرب: 44153186 شعبه شمال: 26721443 شعبه اسلامشهر و رباط کریم 56746602

نشانی: خ آزادی، خ بهبودی، نرسیده به نصرت، ساختمان بنیامین، پلاک 145، طبقه 5، واحد 18، مجهز به (2) آسانسور و پارکینگ

نشانی: خ آزادی، خ بهبودی، نرسیده به نصرت، ساختمان بنیامین، پلاک 145، طبقه 5، واحد 18، مجهز به (2) آسانسور و پارکینگ

لوله آزمایشگاهی

لوله آزمایشگاهی چیست؟

لوله آزمایشگاهی یکی از پرکاربردترین شیشه آلات در پزشکی است که در تمام آزمایشگاه ها موجود است و با توجه به نوع کاربرد آن به عنوان لوله نمونه یا لوله کشت شناخته می‌شود. لوله آزمایشگاهی یکی از رایج‌ترین و متداول‌ترین تجهیزات پزشکی است که کاربردهای بسیاری دارد و افرادی که در محیط آزمایشگاه کار می‌کنند، توجه به نوع نیاز خود از این لوله‌ها استفاده می‌کنند. لوله پزشکی که غالباً برای نگه داشتن و گرم کردن مواد شیمیایی از آن بهره می‌برند، در شکل های مختلف تولید می‌شود.

پزشکان و محققانی که در محیط بیمارستان و محیط آزمایشگاه کار می کنند، لازم است با کاربرد لوله آزمایش آشنایی کامل داشته باشند تا بتوانند به شکل بهتری از آن استفاده کنند. با توجه به اهمیت کاربرد این وسیله پزشکی مهم در ادامه به توضیحاتی در این خصوص در مورد این تجهیزات تجهیزات آزمایشگاهی توضیحاتی ارائه خواهیم کرد.

آشنایی با لوله آزمایشگاهی

لوله آزمایشگاهی یکی از مهم‌ترین اقلام آزمایشگاهی است که برای ترکیب مواد شیمیایی، گرم کردن و نگه داشتن مواد جامد و مایع در مقدار کم نگهداری می شود. این لوله‌ها معمولاً استوانه‌ای شکل باریک و بلند است که سر آن تخت و باز بوده و انتهای آن بسته و به شکل برآمده می باشد. لوله پزشکی با توجه به نوع کاربرد آن در انواع مختلفی تولید می‌شود که هر کدام از آن را نیز به کاربرد مخصوص به خود را دارند.

آشنایی با لوله پزشکی

 کاربرد لوله آزمایشگاهی

لوله های پزشکی در محیط های مختلف به صورت متفاوتی به کار می‌رود و از آن استفاده می‌شود. در ادامه به کاربرد این وسیله مهم در زیست شناسی و پزشکی اشاره خواهیم پرداخت.

 کاربرد لوله آزمایشگاهی در پزشکی

لوله آزمایش که در پزشکی وجود دارد، معمولاً برای گرم کردن نمونه های خون از آن بهره می برند که به سه نوع ساده، خلأ و بدون خلأ تقسیم‌ بندی می‌شود:

  • لوله آزمایش ساده

این لوله آزمایشگاهی برای اسپکترومتری استفاده می شود و فاقد هرگونه ماده ضد انعقاد و ژل می باشد.

  • لوله آزمایش خلأ

از لوله خلأ برای خونگیری استفاده می شود و کاربردهای بسیاری بیشتری نسبت به لوله ساده دارد.

  • لوله بدون خلأ

این لوله دارای ژل SST و ماده ضد انعقاد EDTA و سرم فعال کننده لخته می‌باشد.

مقالات پیشنهادی: میکروسکوپ آزمایشگاهی

لوازم جانبی لوله پزشکی

اما در کنار لوله آزمایشگاهی تجهیزات دیگری برای به عنوان لوازم جانبی لوله آزمایش استفاده می شود که لازم است با آنها آشنایی داشته باشید.

آشنایی با رک آزمایشگاهی

رک آزمایشگاهی معمولاً برای مرتب کردن، نگه داشتن و سازماندهی لوله‌های آزمایشگاه استفاده می‌شود که دارای پایه های شبکه‌ای شکل است که به آنها جای لوله آزمایشگاهی نیز می‌گویند. برای نگه داشتن لوله آزمایشگاه جا لوله مختلف برای لوله های با ابعاد متفاوت تولید می‌شوند.

شیکر آزمایشگاهی

یکی از وسایل پرکاربرد به عنوان وسیله کاربردی کنار لوله، شیکر پزشکی است که تکان دهنده لوله است و برای مخلوط کردن و ترکیب مواد و جلوگیری از انعقاد خون در لوله آزمایش از آن استفاده می‌شود. شیکر آزمایشگاهی که به عنوان ورتکس آزمایشگاهی نیز شناخته می‌شود، دارای حرکت اوربیتالی و چرخشی روی محور خود می‌باشد و زمانی که لوله بر روی آن قرار می گیرد، باعث گرم نگه داشتن و مخلوط کردن خون می شود. تا اینجا با کاربرد و وسایل جانبی لوله‌های پزشکی آشنا شدید، حال لازم است در ارتباط انواع لوله آزمایشگاهی توضیحات دهیم.

کاربرد لوله آزمایش

 انواع لوله های آزمایشگاهی

 همانگونه که اشاره شد لوله آزمایشگاهی در ابعاد مختلف بر اساس نیاز کاربران و در محیط های مختلف تولید می شود و دارای ابعاد و اجناس مهم تفاوتی با یکدیگر هستند.

انواع لوله آزمایش بر اساس جنس

  • لوله آزمایش درب دار
  •  لوله بلند
  •  لوله پلاستیکی
  • لوله پزشکی شیشه ای
  •  لوله جوش
  •  لوله آزمایش مخروطی

 انواع لوله آزمایش بر اساس شکل و ابعاد

 در قیمت قبل در ارتباط با جنس لوله آزمایشگاهی دسته بندی های ارائه شده را بیان کردیم. اما از نظر شکل و ابعاد لوله ها به انواع متفاوتی تقسیم می شوند که شامل موارد زیر هستند:

  •  لوله آزمایش ساده: برای ذخیره کردن مایع با حجم بالای ۵۰ میلی لیتر کاربرد دارد.
  • لوله سانتریفیوژ: برای ذخیره کردن نمونه های مایع با حجم های ابلای ۵۰ میلی لیتر کاربرد دارد.
  • لوله آزمایش مخصوص جوشاندن مواد: این لوله‌ها جهت جوشاندن مواد شیمیایی بکار برده می‌شوند و از لوله‌های معمولی ۵۰ درصد بزرگتر می باشند.
  •  لوله آزمایش گاما کانتر: لوله ‌ای گاما کانتر کاربردهای متنوعی در زمینه انجام تست های ایمونراسی دارد و علاوه بر آن در نگهداری نمونه و رقیق سازی استفاده می شو.
  • لوله های ان.ام.ار (NMR): این لوله ها حاوی طیف سنجی NMR هستند که تصویر برداری بر روی مولکول را در حالت جامد امکان پذیر می سازد.
  • لوله تیل  (Thiele Tube): لوله تیل در حقیقت همان لوله پزشکی است که دارای دسته می باشد قابلیت متنوعی دارد.
  • لوله تیستل (Thistle Tube): لوله تستیل برای رقیق سازی و مخلوط کردن مواد شیمیایی و تولید دارو استفاده می گردد و شرایط اندازه گیری دقیق وثابت یک ماده در ماده دیگر را فراهم می کند تا از غلظت دارو اطمینان حاصل شود.
  • لوله مویین  (capillary Tube): لوله های مویین یا لوله های مویرگی، لوله های پزشکی بسیار نازکی هستند که از مواد سفت و سختی از جمله شیشه یا پلاستیک ساخته می‌شود.
  • لوله کرایو: لوله های کرایو یا کرایوویال ها لوله هایی هستند که برای نگهداری طولانی مدت نمونه، سلول ها و بافت ها در دمای بسیار پایین استفاده می شوند. این لوله ها از حجم ۱ تا ۵ میلی لیتر تولید می شوند. لذا باید حین انتخاب آنها به متناسب بودن لوله با کاربرد آزمایش توجه کنید.
  • میکروتیوپ‌ها: لوله میکروسانترفیوژ یا میکروتیوپ‌ها یکی دیگر از انواع پرکاربرد در آزمایشگاه است که برای اهداف مختلفی به کار می‌روند. یکی از کاربردهای اساسی این لوله‌ها نگهداری خون و سرم است.

 قیمت لوله آزمایشگاهی چقدر است؟

لوله آزمایش در اجناس مختلف تولید می شود. قیمت لوله شیشه‌ای و پلاستیکی در بسته بندی های تکی و چند عددی از ۵ هزار تومان شروع می‌شود و تا چند صد هزار تومان هم بر اساس ابعاد کیفیت و نوع جنس آن بالا می‌رود. توصیه می‌کنیم لوله آزمایشی تهیه کنید که کیفیت و مقاومت بالایی داشته باشد.

 

معرفی لوله آزمایش

نتیجه گیری

در این مقاله به بررسی لوله آزمایشگاهی و کاربرد آن پرداختیم. لوله‌های آزمایشگاهی که از مهم‌ترین اقلام پزشکی هستند، در محیط آزمایشگاه از آنها استفاده می شود. باید توجه داشته باشید که در کنار لوله آزمایشگاهی باید از وسایل جانبی مانند شیکر و لوله استفاده کرد که به عنوان مکمل لوله‌های پزشکی شناخته می شوند و جزو لوازم جانبی مهم در کنار لوله‌ها هستند. در این مقاله به به طور مختصر به انواع لوله ها بر اساس جنس و ابعاد آنها اشاره شد. هنگام استفاده از لوله های پزشکی باید نکات مهمی است مورد توجه قرار دهید، چرا که ممکن است به راحتی آسبیب ببینند.

اما چنانچه هر کدام تجهیزات آزمایشگاهی شما با مشکل مواجه شوند، تکنسین های ما می توانند در اسرع وقت کار تعمیر اقلام پزشکی شما عزیزان را به عهده بگیرند و خدمات لازم را با بهترین کیفیت به شما ارائه دهند. کافی است با شماره های مندرج در صفحه اصلی ما تماس حاصل نمایید تا کارشناسان ما شما عزیزان را به بهترین نحو راهنمایی کنند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *