دفتر مرکزی: 66097851 مرکز تعمیرات: 66097859 شعبه شرق: 77978135 شعبه هفت تیر: 88836102 شعبه جنوب: 55300568 شعبه غرب: 44153186 شعبه شمال: 26721443 شعبه اسلامشهر و رباط کریم 56746602

نشانی: خ آزادی، خ بهبودی، نرسیده به نصرت، ساختمان بنیامین، پلاک 145، طبقه 5، واحد 18، مجهز به (2) آسانسور و پارکینگ

نشانی: خ آزادی، خ بهبودی، نرسیده به نصرت، ساختمان بنیامین، پلاک 145، طبقه 5، واحد 18، مجهز به (2) آسانسور و پارکینگ

آشنایی با کیت آزمایشگاهی

آشنایی با کیت آزمایشگاهی

کیت آزمایشگاهی معمولا برای تشخیص و تعیین روند بیماری مورد استفاده قرار می‌گیرند و به دلیل داشتن ترکیباتی خاص می‌توانند بر روی نمونه‌های بدن انسان مثل خون، ادرار، مدفوع، بزاق و…آزمایشاتی را انجام دهند. از آنجا که این کیت‌ها امکانات متنوعی در اختیار آزمایشگاه‌های طبی قرار می‌دهند، می‌توانند روند تشخیص بیماری‌ها و شروع درمان را تسریع دهند. در واقع کیت‌ها برای تعیین وضعیت سلامتی در نظر گرفته شده‌اند، بر همین اساس جهت تأیید بیماری و یا عدم بیماری کیت‌های تشخیصی آزمایشگاهی ضروری هستند. اکثر کیت‌های تشخیصی برای ارزیابی بیوشیمیایی و بررسی کیفی آنتی ژن یا آنتی بادی در نظر گرفته شده‌اند. باید اشاره کرد که بیشتر کیت‌های تشخیصی بالینی بر پایه الایزا می‌باشند.

انواع کیت آزمایشگاهی با هدف‌های گوناگون در بازار عرضه می‌شوند که در ادامه به برخی از کاربردهای آنها اشاره می‌کنیم. کیت آزمایشگاهی در پژوهش‌های علوم زیستی از جمله زیست شناسی سلولی و مولکولی، ژنتیک، میکروبیولوژی، بیوشیمی و همچنین در مسیر غربالگری و تشخیص بیماری‌ها و تعیین چگونگی روند درمان، در پروسه کشف و تولید و توسعه داروها و بررسی کاندیدهای بالقوه دارو و بسیاری از آزمایشات دیگر نقش بسزایی دارند. بسیاری از افراد مایلند اطلاعات بیشتری در خصوص انواع مختلف کیت آزمایشگاهی کسب کنند، به همین منظور در ادامه به طور مفصل توضیحاتی را در خصوص انواع کیت آزمایشگاهی ارائه می دهیم. پس تا انتها با ما باشید.

هدف از ساخت کیت آزمایشگاهی

کیت آزمایشگاهی کاربرد فراوانی دارد و نوعی از تجهیزات آزمایشگاهی است. تولید کننده‌های کیت آزمایشگاهی براساس هدف و بازار موجود آن اقدام به ساخت این کیت‌ها می‌کنند. باید گفت که یکی از مهمترین هدف‌های تولید کیت‌های آزمایشگاهی، تشخیص سریع بیماری، تجویز دارو و شروع درمان می‌باشد. در واقع کیت آزمایشگاهی را می‌توانیم در دسته تست‌های آزمایشگاهی IVD به حساب بیاوریم  که روش برجسته‌ای برای تشخیص بیماری‌ها و بررسی اطلاعات از نوع بیماری می‌باشند. به طور کلی باید گفت با کمک این کیت‌ها می‌توان در کمترین زمان و با بالاترین دقت، سلامت بدن را بررسی نمود. اما نحوه کار با کیت آزمایشگاهی چگونه است؟ در ادامه به این سوال پاسخ خواهیم داد.

کیت تشخیصی

نحوه کار با کیت آزمایشگاهی

کیت‌ های آزمایشگاهی در انواع مختلف ساخته می‌شوند و به گونه‌های مختلف عمل می‌کنند. کارکرد کیت‌ها با نمونه خون، بزاق و ادرار قابل بررسی است. به‌ طور مثال برای تشخیص بیماری کرونا باید ابتدا از فرد خون گرفت و این خود در محل مشخصی از کیت آزمایشگاه قرار می گیرد. سپس محلولی به نام بافر با استفاده از تجهیزات مخصوص آزمایشگاهی بر روی خون ریخته می‌شود و در کمتر از 2 ساعت نتیجه آزمایش با علامت روی کیت مشخص خواهد شد. زمان تشخیص بیماری توسط کیت چقدر باشد، بستگی به نوع کیت دارد. حال که با کارکرد کیت‌ها آشنا شدیم، لازم است توضیحاتی را در خصوص انواع کیت های آزمایشگاهی نیز ارائه کنیم.

جهت آشنایی بیشتر با انکوباتور آزمایشگاهی بر روی لینک کلیک نمایید.

انواع کیت‌های آزمایشگاهی

در مجموع کیت آزمایشگاهی به دو نوع تقسیم می‌شوند:

  • کیت‌های تحقیقاتی
  • کیت‌های تشخیصی

بسیاری از افراد به ‌دنبال اطلاعات در مورد کارایی هرکدام از این کیت ها باشند که در ادامه در مورد هر کدام توضیحاتی ارائه خواهیم کرد.

معرفی کیت تحقیقاتی

کیت تشخیصی

این نوع کیت در آزمایشگاه پاتولوژی و بالینی کاربرد دارد و پنج نوع از کیت‌های تشخیصی که بیشترین کاربرد را دارند شامل موارد زیر هستند:

کیت تشخیص بارداری: این کیت معمولاً برای مراحل اولیه بارداری مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما روش خیلی دقیق نیست. بنابراین تشخیص بارداری معمولاً با تست ادرار انجام می‌شود.

کیت تشخیص بیماری‌های عفونی: کیت‌های تشخیص بیماری‌های عفونی کاربرد بسیار زیادی دارند و برای تشخیص بیماری‌هایی مانند هپاتیت B، C و سرخجه استفاده می‌شوند.

کیت تشخیص بیماری‌های قلبی: از پرکاربردترین کیت‌های تشخیصی برای بیماری قلبی است. این کیت به دلیل داشتن بدنه چوبی و قطعات الکترونیکی که سر آن حسگرهای نانو برای نمونه‌برداری از بزاق فرد تعبیه شده است، مورد استفاده قرار می گیرند.

کیت تشخیص کرونا: این کیت پس ‌از شیوع کرونا به تولید انبوه رسید و از طریق بزاق و خون بیماری را تشخیص می‌دهد.

کیت تست اعتیاد: این کیت یکی از سریع‌ترین کیت‌های تشخیص اعتیاد است. کیت‌های اعتیاد از سریع‌ترین راه‌های تشخیص اعتیاد هستند و براساس تشخیص مواد و داروهای که در ادرار فرد دیده می‌شود، عمل می کنند.

کیت تحقیقاتی

کیت تحقیقاتی

اگر به‌ دنبال آشنایی با کیت‌های تحقیقاتی هستید، باید گفت که این کیت‌ها بیشترین کاربرد را در زیست‌شناسی دارند و براساس نیاز انواع مختلفی دارند. مهم‌ترین کیت‌های تحقیقاتی را می‌توان در کیت‌های سلولی، مولکولی و ژنتیک خلاصه کرد. در ادامه به بررسی انواع کیت تحقیقاتی خواهیم پرداخت.

کیت PCR: کیت pcr که مخفف polymerase chain reaction است، یکی از پر تقاضاترین کیت های تحقیقاتی به شمار می آید. pcr یک زنجیره از واکنش های شیمیایی است. در حقیقت از طریق pcr، یک نمونه بسیار کوچک از یک ماده شیمیایی، به تعداد بسیار زیادی تکثیر می‌شود و روی آن تحقیق صورت می‌گیرد. این ها مورد استفاده واقع می شوند. از مزایای کیت های PCR میتوان از به تخصصی بودن آنها، ارزانی و سهولت در کاربرد نام برد.

کیت های الایزا: این نوع کیت ها جهت مطالعات سلولی مورد استفاده هستند. واکنش بین آنتی ژن و آنتی بادی اساس کار این کیت‌ها است. کیت‌های الایزا در چهار نمونه تولید می شوند: الایزای مستقیم، الایزای غیرمستقیم، الایزای ساندویچی و الایزای رقابتی.

کیت استخراج:  این نوع کیت ها با هدف جداسازی DNA-RNA  و پروتئین از سلول ها مورد استفاده قرار می گیرد. مبنای کار این کیت‌ها به این شکل است که خون، بافت تازه و یا فریز شده، سرم، عصاره گیاه و .. از ماده استخراج می شود و در انواع تکنیک‌ها استفاده می‌شود.

کیت های آمینواسید:  این کیت‌ها در پروژه هایی چون صنایع دارویی، صنایع غذایی بیشترین کاربرد و استفاده را دارند و غالباً با دما کار می‌کنند.

انواع کیت آزمایشگاهی

نتیجه گیری

در این مطلب به بررسی کیت های آزمایشگاهی پرداختیم. از آنجا که تشخیص به ‌موقع بیماری‌ها می‌تواند در فرآیند در روند درمان بسیار اهمیت داشته باشد، کیت آزمایشگاهی این امکان را فراهم می کنند که تشخیص بیماری‌ها در کمترین زمان اتفاق بیفتد و از این طریق می توانند برای کادر درمان کمک کننده باشند. همان گونه که اشاره شد کیت آزمایشگاهی به دو نوع تحقیقاتی و تشخیصی تقسیم می‌شوند که وابسته به نوع مصرف و نیاز در انواع مختلف به تولید انبوه می‌رسند. کیت‌های تشخیصی معمولاً برای پژوهش و کیت‌های تحقیقاتی در زیست‌شناسی کاربرد بسیاری دارند که هرکدام از آن‌ها انواع مختلفی دارند.

علاوه بر این یکی از موضوعات مهمی که هنگام خرید کیت باید به آن دقت نمود، میزان حساسیت و ویژگی های منحصر به فرد یک کیت است. در ارتباط با کیت هایی که در آن ها از آنتی بادی، استفاده شده این موضوع اهمیت بیشتری دارد و با توجه به مشخصات آنتی بادی مورد استفاده؛ مانند اینکه برای نمونه های انسانی یا حیوانی متفاوت خواهد بود. نکته مهم دیگری که باید به آن توجه کرد میزان حساسیت کیت است، باید توجه کرد که کیت آزمایشگاهی مورد نظر قابلیت سنجش با چه دقتی را دارد. چنانچه نیازمند حضور تکنسین‌ها برای تعمیر تجهیزات پزشکی در محل هستید، می‌توانید با کارشناسان ما تماس حاصل نمایید تاراهنمایی‌های لازم را به شما ارائه دهند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *