دفتر مرکزی: 66097851 مرکز تعمیرات: 66097859 شعبه شرق: 77978135 شعبه هفت تیر: 88836102 شعبه جنوب: 55300568 شعبه غرب: 44153186 شعبه شمال: 26721443 شعبه اسلامشهر و رباط کریم 56746602

نشانی: خ آزادی، خ بهبودی، نرسیده به نصرت، ساختمان بنیامین، پلاک 145، طبقه 5، واحد 18، مجهز به (2) آسانسور و پارکینگ

نشانی: خ آزادی، خ بهبودی، نرسیده به نصرت، ساختمان بنیامین، پلاک 145، طبقه 5، واحد 18، مجهز به (2) آسانسور و پارکینگ

هود آزمایشگاهی

کاربرد هود آزمایشگاهی

هود آزمایشگاهی که در محیط آزمایشگاه مورد استفاده واقع می گیرد، در واقع وسیله‌ای برای جلوگیری از تجمع بخار ناشی از آزمایش است. تجمع این بخارها بسیار خطرناک هستند و چون گاز آنها قابل اشتعال می باشد، برای تنفس افرادی که در آزمایشگاه و محیط سمی کار می کنند، می تواند سرطان زا باشد. بنابراین هود آزمایشگاهی می ‌تواند احتمال اینکه افراد در آزمایشگاه در معرض آسیب جدی این بخارها قرار بگیرند را کاهش ‌دهد و هوای آلوده و فعل و انفعالات شیمیایی را به خارج از محیط آزمایشگاه تخلیه کند.

هودی که در محیط آزمایشگاه قرار دارد، ضمن اینکه هوا را فیلتر می ‌کند، مجددا هوای پاک را به داخل آزمایشگاه برمی‌گرداند. عملکرد ساده هود آزمایشگاهی به این شکل است که هوای آلوده را از طریق یک مجرا مستقیماً خارج می‌ کند و این مجرا به سیستم تخلیه مرکزی وصل بوده و به طور مستقیم به خارج ساختمان راه دارد. برای آشنایی بیشتر با هود آزمایشگاهی در ادامه توضیحاتی در مورد انواع هود و کاربرد آن ارائه خواهیم کرد.

نحوه عملکرد هود آزمایشگاهی

 سیستم تخلیه هود آزمایشگاهی هوای آلوده که شامل بخارهای ناشی از آزمایش ها هستند را به خارج ساختمان می فرستد که این کار به وسیله یک سیستم تخلیه صورت می‌گیرد. هودهای آزمایشگاهی دو جزء اساسی دارند: یکی از این اجزا لوله ها هستند که هوای آلوده را به خارج از ساختمان انتقال می دهند و دیگری فن ها هستند که به عنوان دمنده عمل می‌ کنند و وظیفه جابجایی هوای آلوده در درون لوله ها را خواهند داشت.

برای نصب قطعات هود باید به اندازه کافی دقت داشته باشید. چرا که فن ها که وظیفه خارج کردن مواد سمی را دارند، اگر درست نصب نشوند، هوای سمی از محیط آزمایشگاه خارج نخواهد شد. این هودهای که با مواد خورنده در ارذتباط با انسان قرار دارند، نباید در نزدیکی مناطق مسکونی نصب شوند و باید در نقطه تخلیه اتمسفر قرار داده شوند. نقطه تخلیه اتمسفر مکان هایی در سطح مرتفع مانند پشت بام ها هستند. همچنین برای تصفیه بهتر هوا باید از فیلتر کربن فعال استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: آون آزمایشگاهی

 

کاربرد هود پزشکی

سیستم تعادلی هود

 در انواع هودهای آزمایشگاهی سیستم تعادلی تعبیه شده است که شیشه هود می باشد و جنس آن از پلکسی گلاس یا لمینت است. این شیشه ها به کمک یک کابل از جنس استیل ضد زنگ روی قرقره های مستقل در پشت خود تعبیه می شوند. بنابراین زمانی که شخصی در آزمایشگاه کار می کند و از یک طرف شیشه هود را بالا می برد، سیستم تعادل در هر فضایی که قرار داشته باشد، هوای محیط را به راحتی کنترل می کند.

انواع هود آزمایشگاهی

هودهای آزمایشگاهی معمولاً به دو دسته هود شیمیایی و هود لامینور تقسیم می شوند که هر کدام دارای انواع مختلفی می باشد. در ادامه بیشتر در مورد انواع هود آزمایشگاهی توضیح می دهیم.

هود شیمیایی

این هودها از چند کلاس مختلف تشکیل شده که شامل کلاس یک، کلاس دوم و کلاس سوم می باشد. هود کلاس یک معمولا برای ترکیبات شیمیایی به کار می رود که به سرعت تبخیر می شوند و برای آزمایش های پاتولوژی خطر کمتری دارد. در این هودها مکنده در قسمت بالایی دارد و وظیفه آن خارج کردن هوای آلوده است و از نظر ایجاد آلودگی، نمی تواند از آلوده نشدن نمونه ها به صورت صد در صدی جلوگیری کند، اما می تواند به میزان زیادی خطر را کاهش دهد. هود کلاس دوم، مخصوص آزمایش کشت یوکاریوت ها و پروکاریوت ها می باشد و باعث می شود که هوای آزمایشگاه از هوای آلوده پر نشود. هود کلاس سوم برای آزمایش های ویروسی مورد استفاده قرار می‌گیرد و برای محیط خطرناک محسوب می ‌شود. این هودها معمولاً سطح داخلی را کامل را بازسازی می ‌کند.

 

سیستم تعادلی هود پزشکی

هود لامینور یا میکروبی

از انواع هود آزمایشگاهی، هود لامینور یا میکروبی است که کاربردهای مختلفی دارد.  این نوع از هود برای حفاظت از ایمنی افراد حاضر در محیط آزمایشگاهی تعبیه شده اند و می تواند ۷۰ درصد هوای داخل را بعد از گذاشتن فیلتر هوا تهویه کند. این هود می‌تواند جایگزین هوای خروجی از فیلتر اگزاست باشد. علاوه بر این می تواند جریان هوا را در کابینه خود به صورت یکنواخت پخش کند و این کابین به صورت دستی قابل تنظیم خواهد بود. باید اشاره کرد که این هود مجهز به uv برای ضد عفونی کردن می باشد.

از دیگر انواع هودهای آزمایشگاهی، می توان به هود سقفی یا هود بازویی هود پی سی آر و هود پاتولوژی اشاره کرد که هر کدام از آنها کارکردهای خاص خود را دارد و در محیط آزمایشگاه بسته به نوع نیاز مورد استفاده قرار می‌گیرند.

کاربرد انواع هود پزشکی

هود آزمایشگاهی معمولاً دارای یک اتاق از جنس استیل هستند و جلوی شیشه به صورت عمودی تعبیه شده که با راحتی بالا و پایین می ‌شود. قابلیتی که ایجاد می ‌کنند از فعالیت و کارهایی که توسط دستان کاربر است. همچنین دارای یک سیستم تهویه به همراه موتور الکترونیکی و لوله خرطوم های تخلیه هوا و اشعه ماوراء بنفش هستند و ذراتی که عفونی باشند به وسیله فیلترهای مخصوص به وسیله لوله ها به دام می افتند و از محیط آزمایشگاه خارج می‌ شود. اما کاربردهای اصلی هود را می توان در موارد زیر خلاصه کرد:

  • محافظت از پرسنل آزمایشگاه در مقابل مواد ضد عفونی خطرناک
  • محافظت در مقابل نمونه ‌هایی که آلودگی ایجاد می کند.
  • محافظت از هوای آزمایشگاه برای جلوگیری از انتشار آلودگی ناشی از کار با مواد شیمیایی.

هود میکروبی

 نتیجه گیری

 در این مقاله به بررسی انواع هود آزمایشگاهی و کارکردهای آن پرداختیم. هود آزمایشگاهی که از مهم‌ ترین اقلام پزشکی است مانع از انتشار میکروب ها و آلودگی ها در محیط آزمایشگاه می شود و هوای آلوده را به بیرون از محیط می فرستد. سیستم تعادلی هودهای پزشکی می تواند در هر فضایی که قرار داشته باشد، هوای محیط را به راحتی کنترل می کند.

هودهای آزمایشگاهی انواع مختلفی دارند که هرکدام کارکرد خاص خود را دارند. باید توجه داشته باشید که هر کدام از وسایل موجود در آزمایشگاه باید به درستی نگهداری شوند. چنانچه هودهای آزمایشگاهی شما دچار نقص و مشکل شده اند، می توانید برای عیب یابی و تعمیر اقلام پزشکی خود را به ما بسپارید تا تکنسین های ما در اسرع وقت در محل حضور یافته و کار تعمیر تجهیزات را انجام دهند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *