دفتر مرکزی: 66097851 مرکز تعمیرات: 66097859 شعبه شرق: 77978135 شعبه هفت تیر: 88836102 شعبه جنوب: 55300568 شعبه غرب: 44153186 شعبه شمال: 26721443 شعبه اسلامشهر و رباط کریم 56746602

نشانی: خ آزادی، خ بهبودی، نرسیده به نصرت، ساختمان بنیامین، پلاک 145، طبقه 5، واحد 18، مجهز به (2) آسانسور و پارکینگ

نشانی: خ آزادی، خ بهبودی، نرسیده به نصرت، ساختمان بنیامین، پلاک 145، طبقه 5، واحد 18، مجهز به (2) آسانسور و پارکینگ

پرکاربردترین شیشه آلات آزمایشگاهی

معرفی پرکاربردترین شیشه آلات آزمایشگاهی

بررسی و معرفی پرکاربردترین شیشه آلات آزمایشگاهی برای کاربران محیط آزمایشگاه بسیار اهمیت دارد. شیشه آلات آزمایشگاهی برای حرارت دهی و جابجا کردن مواد بکار می‌روند و ظروف پلاستیکی معمولا برای کار با اسیدها و بازها بیشترین کاربرد را دارند. در مجموع از هر کدام از نمونه‌های ظروف شیشه‌ای برای کارهای دیگر نیز استفاده می‌شود و تنها ظروف پلاستیکی هستند که قابلیت تحمل حرارت را ندارند. مثلا برای لوله آزمایشگاهی، مدل استیل و پلاستیکی آن وجود دارد، یا رک آزمایشگاهی داری انواع مدل‌های فلزی با روکش تفلون می‌باشد.

آشنایی با پرکاربردترین شیشه آلات آزمایشگاهی باعث می‌شود تا اگر در محیط آزمایشگاه فعالیت دارید، بتوانید هم از بهترین برندها و هم با نحوه کار هرکدام از این شیشه آلات آشنا شوید. از این رو در ادامه توضیحاتی به معرفی پرکاربردترین شیشه آلات آزمایشگاهی خواهیم پرداخت.

آشنایی با شیشه آلات آزمایشگاهی

در هر آزمایشگاهی علاوه بر دستگاه‌ها و تجهیزات آزمایشگاهی، تعداد زیادی از انواع شیشه آلات آزمایشگاهی نیز وجود دارد. در واقع 80 درصد آزمایشگاه‌ها برای انجام آزمایش های خود از شیشه آلات آزمایشگاهی استفاده می کنند، از این رو، شیشه آلات آزمایشگاهی یکی از پرکاربردترین ظروف آزمایشگاهی می باشند.

شیشه آلات آزمایشگاهی در انواع مدل‌ها بسته به نیاز هر محیط آزمایشگاه تولید می‌شود و هر کدام از افراد حاضر در آزمایشگاه به دلیل سر و کار داشتن با این تجهیزات لازم است با انواع آن آشنایی داشته باشند. به همین جهت در ادامه با انواع شیشه آلات آزمایشگاهی آشنا خواهید شد.

بیشتر بخوانید: نکات ایمنی هنگام کار با سانتریفیوژ آزمایشگاهی

شیشه آلات پزشکی

پرکاربردترین شیشه آلات آزمایشگاهی

شیشه آلات آزمایشگاهی در آزمایشگاه‌های تحقیقاتی، پزشکی، شیمی و.. بیشترین استفاده را دارند، چرا که برای جابجای مواد از آنها استفاده می‌شود. در ادامه لازم است به معرفی پرکاربردترین شیشه آلات آزمایشگاهی بپردازیم.

بورت

بورت قطعا یکی از پرکاربردترین شیشه آلات آزمایشگاهی است که در علم شیمی، برای توزیع یک مقدار متغیر از محلول شیمیایی و اندازه‌گیری بکار برده می‌شود. بورت از شیشه بروسیلیکات تولید می‌شود و شکل آن به صورت مدرج می‌باشد. درجه بندی این نوع از شیشه الات برعکس است و صفر آن در بالا قرار می‌گیرد. در نوک این نوع از تجهیزات یک متوقف کننده و یک شیر جهت تنظیم کردن جریان محلول شیمیایی قرار دارد.

 بشر 

بشر یکی از پرکاربردترین شیشه آلات آزمایشگاهی است که غالباً جهت نگهداری پودر و مایعات، همزدن و مخلوط نمودن و گرم کردن مایعات بیشترین کاربرد را دارد. این نوع از شیشه آلات معمولا استوانه‌ای شکل با کف تخت و مدرج هستند که در قسمت بالای خود دارای آبریز بوده و این حالت باعث می‌شود که انتقال و ریختن مواد به ظرف دیگر راحت تر انجام شود. بشر شیشه‌ای در اندازه‌های متفاوت از یک میلی لیتر تا چندین لیتر تولید می‌شوند.

ارلن

ارلن یکی از شیشه آلات آزمایشگاهی پرکاربرد است که به صورت مدرج و ساده تولید شده است. این نوع از ظروف آزمایشگاهی به شکل مخروط هستند. جنس شیشه ارلن از بروسیلیکات است که آن را در برابر حرارت و فعل و انفعالات شیمیایی مقاوم می‌سازد. از نوع مدرج این نوع ظرف، برای برداشتن حجم معینی از مایع یا تعیین تقریبی حجم مایع استفاده می‌گردد.

 پیپت

پیپت یکی از شیشه آلات آزمایشگاهی است که معمولاً در آزمایشگاه های بیولوژی، شیمی و دارویی جهت اندازه‌گیری و انتقال یک حجم مایع و یا برای توزیع مورد استفاده قرار می‌گیرد. پیپت‌ها مانند اغلب ظرف‌های آزمایشگاهی از شیشه بروسیلیکات و در دو نوع تولید می‌شود:1- پیپت حبابدار 2- پیپت مدرج

قیف شیشه‌ای

قیف شیشه‌ای آزمایشگاهی انواع مختلفی دارد و در آزمایشگاه‌ها بسیار بکار برده می‌شود. بیشتر کاربرد این وسیله، برای جمع کردن مواد شیمیایی آزمایشگاهی در یک ظرفی دیگر می‌باشد. انواع قیف‌ها شامل موارد زیر هستند:

  • قیف ساده
  • قیف دکانتور
  • قیف بوخنر
  •  قیف ایمهوف

شیشه الات آزمایشگاهی پرکاربرد

بالن

بالن یا فلاسک آزمایشگاهی یکی از پرکاربردترین شیشه آلات آزمایشگاهی در آزمایشگاه‌ها است که وجود آن در هر آزمایشگاهی لازم و ضروری است. جنس بالن از بروسیلیکات است و در ابعاد مختلف عرضه می‌شوند. بالن آزمایشگاهی، دارای یک گردنه نازک در قسمت بالایی می‌باشد که غالباً یک خط در کنار آن قرار دارد و حجم بالن در کنار آن درج شده است.

بالن حجمی

بالن ژوژه یا بالن حجمی دسته ای از بالن آزمایشگاهی می‌باشند که برای ساخت محلول‌ها با غلظت معین و جهت نگهداری یک حجم دقیق در یک درجه حرارت خاص از آن استفاده می‌گردد. بالن‌های حجمی معمولا گلابی شکل با انتهایی تخت بوده و از شیشه یا پلاستیک با رنگ‌های مختلف تولید می‌شوند. برای این نوع بالن یک درپوش پلاستیکی طراحی شده‌ است تا بتوان در هنگام محلول‌سازی آن را به راحتی تکان داد و محلول‌های درون آن را مخلوط نمود.

استوانه مدرج

استوانه مدرج یکی از شیشه‌ آلات آزمایشگاهی پرکاربرد است که کاربرد اصلی آن برای اندازه‌گیری حجم مایعات می‌باشد. این ظرف به شکل یک لوله استوانه‌ای بلند است که در پایین آن یک پایه تعبیه شده است که امکان جای دادن آن روی میز را فراهم می‌کند. لبه بالایی استوانه مدرج دارای آبریز می‌باشد تا ریختن مایعات از آن به ظرف دیگر به راحتی صورت گیرد. استوانه مدرج دارای حجم‌های مختلفی از ۵ میلی لیتر تا ۱۰۰۰ میلی لیتر می‌باشد.

لوله آزمایشگاهی

لوله آزمایشگاه یکی از رایج‌ترین و پرکاربردترین شیشه آلات آزمایشگاهی است که طولی مشابه انگشت دست دارد و از انتها بسته می شود. این نوع ظرف به صورت U شکل و از سمت دیگر باز می‌باشد. ظاهر این نوع شیشه به شکل استوانه و دارای یک دیواره نازک شیشه‌ای است که به عنوان محفظه برای نگهداری محلول‌های شیمیایی مایع، مخلوط نمودن، سرد کردن یا گرم کردن، انجام کشت‌ها و بسیاری از موارد دیگر استفاده می‌شود.

دسیکاتور

دسیکاتور یکی از ظرف‌های شیشه‌ای آزمایشگاهی از جنس شیشه نشکن می‌باشد. این محصول دارای دو بخش است که در بخش انتهایی آن، ماده‌ای جاذب رطوبت (ماده خشک کننده) قرار دارد که سبب جذب رطوبت از محیط آن و ماده مورد نظر می‌گردد. در این شرایط مواد خشک کننده، رطوبت موجود را جذب می‌کنند و از رطوبت گرفتن ماده اصلی، جلوگیری خواهند کرد.

انواع شیشه آلات آزمایشگاهی

جمع بندی

در این مقاله به معرفی پرکاربردترین شیشه آلات آزمایشگاهی پرداختیم. از شیشه آلات آزمایشگاهی برای جابجا کردن مواد یا حرارت دادن به آنها استفاده می‌شود. شیشه آلات آزمایشگاهی در انواع مختلفی براساس نیاز کاربران محیط آزمایشگاه تولید می‌شوند و در حجم‌های مختلف در بازار موجود هستند.

هنگام کار با هر کدام از تجهیزات آزمایشگاهی از جمله شیشه آلات آزمایشگاهی باید به نکاتی توجه کنید تا از آسیب به آنها جلوگیری شود. اما چنانچه هرکدام از ظروف شما دچار آشیب شوند، می‌تواند کار تعمیر شیشه آلات خود را به مرکز تعمیرات تجهیزات پزشکی بسپارید تا در اسرع وقت کار عیب‌یابی تجهیزات و تعمیر آنها را انجام دهند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *