دفتر مرکزی: 66097851 مرکز تعمیرات: 66097859 شعبه شرق: 77978135 شعبه هفت تیر: 88836102 شعبه جنوب: 55300568 شعبه غرب: 44153186 شعبه شمال: 26721443 شعبه اسلامشهر و رباط کریم 56746602

نشانی: خ آزادی، خ بهبودی، نرسیده به نصرت، ساختمان بنیامین، پلاک 145، طبقه 5، واحد 18، مجهز به (2) آسانسور و پارکینگ

نشانی: خ آزادی، خ بهبودی، نرسیده به نصرت، ساختمان بنیامین، پلاک 145، طبقه 5، واحد 18، مجهز به (2) آسانسور و پارکینگ

راهنمای خرید دستگاه آون آزمایشگاهی

راهنمای خرید دستگاه آون آزمایشگاهی

اطلاع از راهنمای خرید دستگاه آون آزمایشگاهی برای کاربران محیط آزمایشگاه بسیار اهمیت دارد، چراکه باید بسته به نوع مصرف و نیاز خود و همچنین قابلیت‌های متفاوت دستگاه آون، بهترین نوع آن را خریداری کنند. آون آزمایشگاهی بیشترین کاربرد را در آزمایشگاه‌های پزشکی، علمی و زیست‌شناسی دارد، زیرا از آن برای استریل‌سازی و خشک کردن وسایل آزمایشگاهی استفاده می‌شود.

در دست داشتن راهنمای خرید دستگاه آون آزمایشگاهی می‌تواند کار شما را در گزینش بهترین آن آسان‌تر سازد. از این رو در ادامه قصد داریم در ارتباط با نکات مهم در هنگام خرید فور آزمایشگاهی و تفاوت آن با انکوباتور توضیحاتی را ارائه دهیم. پس تا انتهای مقاله با ما باشید.

آون آزمایشگاهی چیست؟

آون یا فور آزمایشگاهی برای خشک کردن، تبخیر، استریل‌سازی و گرم کردن تجهیزات آزمایشگاهی استفاده می‌شود. دمای آزمایشگاه از محیط تا 300 درجه سانتیگراد متغیر است. بنابراین هنگام استفاده از آون آزمایشگاهی باید به دمای محیط نیز توجه شود. در مکان‌هایی که نیاز به استریل کردن اقلام پزشکی وجود دارد، از جمله آزمایشگاه‌ها، بیمارستان‌ها، درمانگاه‌ها و اتاق عمل، این دستگاه کاربرد دارد.

البته برای استریل کردن تجهیزات، دستگاه‌های دیگری نیز وجود دارد که از جمله این دستگاه‌ها می‌توان به اتوکلاو اشاره نمود. لازم به ذکر است در کارخانه‌های تولید کننده آون، انواع مختلفی از این دستگاه شامل آون صنعتی و آون حرارتی نیز ساخته می‌شود که از لحاظ حجم و برخی قابلیت‌ها با یکدیگر تفاوت دارند. اما با داشتن راهنمای خرید دستگاه آون آزمایشگاهی، می‌توانید مناسب‌ترین نوع آن را انتخاب کنید. از این رو در ادامه به مهمترین نکات هنگام خرید فور آزمایشگاهی اشاره خواهیم کرد.

برای آشنایی با نکات ایمنی هنگام کار با تجهیزات آزمایشگاهی وارد لینک شوید.

 

آون آزمایشگاهی چیستنکات طلایی در راهنمای خرید دستگاه آون آزمایشگاهی

آون آزمایشگاهی یکی از پرکابردترین دستگاه های محیط آزمایشگاه است که باید بهترین نوع آن را بسته نیاز خود انتخاب کنید. در ارتباط با راهنمای خرید دستگاه آون آزمایشگاهی لازم است به نکات زیر توجه کنید:

  1. مکانیسم عملکرد دستگاه به راحتی قابل تنظیم باشد.
  2. ظرفیت آن باید پاسخگوی نیاز مصرف کنندگان باشد.
  3. قفسه داخلی فور آزمایشگاهی قابل تنظیم است.
  4. دارای دقت دمای بالا و ثبات دمایی باشد.
  5. بدنه داخلی استیل و ضد زنگ داشته باشد.
  6. آون آزمایشگاهی دارای یک فن برای گردش دائمی هوا جهت ثابت نگه داشتن دما در تمامی نقاط محفظه باشد.
  7. دستگاه دارای تایمر جهت خاموش شدن آن در زمان مشخص باشد.
  8. توجه داشته باشید آون آزمایشگاهی به دلیل داشتن المنت‌های حرارتی، مصرف انرژی نسبتا بالایی دارند. از این رو توصیه می‌کنیم تا با انتخاب یک دستگاه که مصرف بهینه دارد، میزان مصرف انرژی را به میزان زیادی کاهش دهید. اما در ادامه لازم است با راهنمای خرید دستگاه آون آزمایشگاهی در هنگام انتخاب نوع دستگاه نیز آشنا شوید.

انواع آون آزمایشگاهی

آشنایی با انواع دستگاه آون آزمایشگاهی

هنگام بررسی و مطالعه راهنمای خرید دستگاه آون آزمایشگاهی، لازم است با انواع فور که برای کار شما مناسب است و می توانید با این نیاز خود را مرتفع سازید، آشنا شوید. انواع آون آزمایشگاهی شامل موارد زیر می باشد:

  • آون آزمایشگاهی محفظه استيل تايمردار
  • فور آزمایشگاهی محفظه آلومينيوم تايمردار
  • آون آزمایشگاهی محفظه آلومينيوم ديجيتال
  • فور محفظه استيل ديجيتال
  • فور محفظه آلومينيوم هوشمند
  • آون آزمایشگاهی محفظه استيل هوشمند
  • فور محفظه آلومينيوم هوشمند فندار

اجزای اصلی دستگاه آون آزمایشگاهی

در این قسمت لازم است با اجزای اصلی فور آزمایشگاهی آشنا شوید.

محفظه آون
برای خشک کردن تجهیزات آزمایشگاهی این وسایل را داخل محفظه قرار می دهند. جنس محفظه آون معمولاً از فولاد ضد زنگ یا آلیاژهای مقاوم در برابر حرارت و رطوبت است. قطعات مهمی مانند ترموکوپل و سنسور دما در داخل محفظه اصلی قرار می گیرند.
عایق
از آنجا که در داخل آون آزمایشگاهی دمای بسیار بالایی وجود دارد، بنابراین جلوگیری از تلفات آن تا حد امکان بسیار مهم است. از طرف دیگر اگر عایق بندی مناسب نباشد، ممکن است به آون آسیب برسد. به همین دلیل است که عایق بندی مناسب برای کوره آزمایشگاهی بسیار ضروری می باشد. هنگام بررسی راهنمای خرید دستگاه آون آزمایشگاهی توجه داشته باشید که استفاده از پشم شیشه استاندارد جهت عایق کردن آون می‌تواند بسیار مناسب و کارآمد باشد.

المنت آون آزمایشگاهی
المنت ها در نزدیکی دیواره فور قرار دارند که می‌توانند دمای آن را تا حد مورد نیاز تنظیم کنند.
در بسیاری از انواع آون، از یک تا دو عنصر فلزی با روکش سرامیکی استفاده می‌شود. بهره گیری از پوشش سرامیکی نسوز برای جلوگیری از آتش سوزی بسیار ضروری است.

محافظ مدار الکترونیکی
از آنجا که گرمای زیادی در کوره های آزمایشگاهی تولید می‌شود، طراحی سیستمی که بتواند از مدار الکتریکی دستگاه محافظت کند، ضرورت دارد. علاوه بر سیستم کنترل دمای مناسب نصب شده در دستگاه، یک سیم برق نیز تعبیه شده است. فیوزهای الکترونیکی در دستگاه نصب شده است که در مواقع اضطراری، برق آن را قطع می‌کند.

نمایشگر دما
سیستم نمایش دما با استفاده از ابزارهای مختلف مشابه یک صفحه الکتریکی متصل به سنسور دمای ترموکوپل فلزی یا جیوه‌ای، دما را در محفظه دماسنج اندازه‌گیری کرده و آن را نشان می‌دهد.

اجزای اصلی آون آزمایشگاهی
تفاوت بین آون آزمایشگاهی و انکوباتور چیست

آون یا فور آزمایشگاهی وسیله‌ای برای خشک کردن یا استریل‌سازی تجهیزات آزمایشگاهی است، در حالی که انکوباتور آزمایشگاهی جهت رشد نمونه های زنده از جمله میکروب‌ها یا سلول‌های مختلف استفاده می‌گردد. دمای آون معمولا بین 70 تا 300 درجه سانتیگراد است.

دمای برخی از فورها تا 600 درجه سانتیگراد قابل تنظیم است، در حالی که محدوده دمایی دستگاه انکوباتور آزمایشگاهی بین 35 و 65 درجه سانتیگراد می باشد. در حالی که تایمر یکی از مهمترین و پرکاربردترین قسمت‌های آون آزمایشگاهی است، استفاده از تایمر در دستگاه انکوباتور ضروری نیست.

از سوی دیگر باید اشاره کرد که آون دمای بالایی دارد و حرارت زیادی ایجاد می‌کند. بنابراین نسبت به انکوباتور پزشکی، برق بیشتری مصرف می‌کند.

دستگاه انکوباتور آزمایشگاهی به دلیل نوع کاربری که دارد، باید حتما دارای درب شیشه‌ای باشد که کاربر بتواند داخل آن را ببیند، اما در فور کل محفظه بیرونی عایق‌بندی می‌گردد تا از اتلاف انرژی جلوگیری شود. به همین دلیل استفاده از شیشه در آون آزمایشگاهی غیر ممکن است.

دستگاه آون وسیله‌ای است که ظروف و تجهیزات فلزی و شیشه‌ای را از طریق حرارت خشک استریل می‌کند. دمای قابل تنظیم این دستگاه از 25 تا 300 درجه سانتیگراد می باشد که توسط کاربر قابل تغییر خواهد بود. دمای مناسب برای استریل کردن ابزار معمولاً بین 160 تا 180 درجه سانتیگراد است و حدود 2 تا 4 ساعت طول می کشد تا ابزارها خشک شوند.

در هنگام بررسی راهنمای خرید دستگاه آون آزمایشگاهی در ارتباط با فرایند استریل‌سازی، باید توجه داشته باشید که طبق تجربه کاربران آزمایشگاه‌های زیست‌شناسی، جریان‌های گرم و خشک در آون یا فور نمی‌توانند همه میکروارگانیسم‌ها از جمله پریون‌ها و باکتری‌های پاندوسپور را از بین ببرند. اما اگر می‌خواهید سطح استریل کردن به طور مناسب انجام شود، بهتر است از اتوکلاو استفاده کنید. اما در شرایطی که بخار آب داغ می‌تواند به ساختار آلومینیومی فلزات آسیب برساند یا باعث زنگ‌زدگی تجهیزات یا کند شدن لبه چاقوی جراحی شود، توصیه می‌کنیم آون آزمایشگاهی را بکار ببرید.

تفاوت فور و انکوباتور چیست

نتیجه گیری

آون آزمایشگاهی یکی از تجهیزات مهم محیط آزمایشگاه است که برای استریل کردن اقلام پزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. از آنجا که این وسیله کاربردهای زیادی دارد، توصیه می‌کنیم قبل از هر چیز راهنمای خرید دستگاه آون آزمایشگاهی را بررسی کنید تا با انواع آون و کارکرد هر کدام آشنا شوید. در این مقاله به برخی از مهمترین نکات در انتخاب فور آزمایشگاهی اشاره کردیم.

از سوی دیگر چنانچه دستگاه آون شما، دچار نقص در عملکرد یا خرابی در قطعات شده باشد، تنها کافی است با مرکز نمایندگی تخصصی تعمیر اقلام آزمایشگاهی تماس بگیرید تا کارشناسان ما شما عزیزان را نسبت به مراحل عیب‌یابی دستگاه راهنمایی کنند و بهترین تکنسین‌ها کار تعمیر تجهیزات آزمایشگاهی شما را به عهده بگیرند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *