دفتر مرکزی: 66097851 مرکز تعمیرات: 66097859 شعبه شرق: 77978135 شعبه هفت تیر: 88836102 شعبه جنوب: 55300568 شعبه غرب: 44153186 شعبه شمال: 26721443 شعبه اسلامشهر و رباط کریم 56746602

نشانی: خ آزادی، خ بهبودی، نرسیده به نصرت، ساختمان بنیامین، پلاک 145، طبقه 5، واحد 18، مجهز به (2) آسانسور و پارکینگ

نشانی: خ آزادی، خ بهبودی، نرسیده به نصرت، ساختمان بنیامین، پلاک 145، طبقه 5، واحد 18، مجهز به (2) آسانسور و پارکینگ

دوش و چشم شوی آزمایشگاهی

دوش و چشم شوی آزمایشگاهی

دوش و چشم شوی آزمایشگاهی بی‌شک یکی از اصلی‌ترین تجهیزات آزمایشگاهی به شمار می‌رود و در آزمایشگاه‌های شیمی برای جلوگیری از خطرات ناشی از کار با مواد شیمیایی بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. دوش و چشم شوی آزمایشگاهی معمولا از جنس استیل و گالوانیزه ساخته می‌شود و بر اساس استانداردها دارای ظرفیت به حجم 20 لیتر در دقیقه است که با فشاری برابر 15 پوند بر اینچ، از طریق یک لوله به طول ۴۵ سانتیمتر و قطر یک اینچ برای شستشوی چشم افرادی که از این ناحیه آسیب دیده‌اند، استفاده می‌شود.

 دوش و چشم شوی اضطراری در مواقعی که نیاز باشد، با پاشیدن آب فراوان به چشم بدن فرد آسیب دیده و اقدام به شستشو و پاکسازی فوری می‌کند. این وسیله که عموما در انواع مختلف ثابت و رومیزی طراحی شده است، می‌تواند از آسیب‌های بیشتر مخصوصاً به ناحیه چشم جلوگیری کند. از آنجا که دوش و چشم شوی آزمایشگاهی در محیط آزمایشگاه کاربرد بسیاری دارد، لازم است در ادامه بیشتر در مورد قابلیت‌ها و همچنین نکات ضروری هنگام استفاده از آن توضیح دهیم. پس انتهای مقاله با ما باشید.

کاربرد دوش و چشم شوی آزمایشگاهی

دوش و چشم شوی اضطراری یکی از وسایلی است که جهت ایجاد مایع به صورت آبشار و شستشوی چشم و سراسر بدن طراحی شده است و هنگامی که افراد در محیط آزمایشگاه مشغول به کار با مواد شیمیایی می‌باشند، باید توجه داشته باشند که یکسری نکات ایمنی را رعایت کنند. اگر به نکات ایمنی هنگام کار با این مواد توجه نشود، خطرات جبران ناپذیری به ناحیه صورت و چشم خواهد رسید. استفاده از دستکش‌های حفاظت فردی و شیلد صورت در مواقع کار با مواد شوینده شیمیایی خورنده بسیار ضرورت دارد.

زمانی از دوش و چشم شوی آزمایشگاهی استفاده می‌شود که فرد از ناحیه صورت و چشم دچار آسیب دیدگی شده باشد و باید برای شستن آلودگی شیمیایی از روی بدن و لباس‎های آزمایشگاهی، از دوش اضطراری استفاده کند. البته باید توجه داشته باشید که آب باعث از بین بردن آلودگی نمی‌شود و تنها محل آلودگی را پاک می‌کند. یکی از موارد مهه، اطلاع از مشخصات فنی دوش اضطراری است که در ادامه بیشتر در ارتباط با آن توضیح می‌دهیم.

مقالات پیشنهادی: آشنایی با اسپکتروفرومتر

کاردکرد دوش و چشم شوی اضطراری

مشخصات فنی دوش و چشم شوی اضطراری چیست؟

دوش و چشم شوی آزمایشگاهی از جنس استیل و گالوانیزه است و با توجه به استانداردها با حجم 20 لیتر در دقیقه و فشار ۵۱ اینچ مربع است که به وسیله یک لوله پر می‌شود. این دوش دارای اهرمی است که چشم شو بر روی آن نصب شده است. چشم شویی که به دوش متصل است، دارای دو جایگاه شستشو دهنده با محافظ پلاستیکی می‌باشد که به راحتی آب در آن سرازیر خواهد شد. دوش و چشم شوی اضطراری آزمایشگاهی دارای پدال دستی و پایی می باشد. فاصله چشم شوی تا زمین باید بین 83.8 و 134.6 سانتی متر باشد تا کاربر باید بتواند با دست پلک را باز نگه دارد و چشمش با مایع تماس پیدا کند. در ادامه لازم است بیشتر به بررسی چگونگی استفاده از دوش و چشم شوی آزمایشگاهی بپردازیم.

نکات مهم کار با دوش و چشم شوی اضطراری

نحوه استفاده از دوش و چشم شوی آزمایشگاهی

 یکی از مهمترین قابلیت‌هایی که دوش و چشم شوی اضطراری هنگام استفاده باید داشته باشد، سرعت عمل است. سرعت شسشو باید به گونه‌ای باشد که به صورت همزمان دو چشم را شستشو دهد. در این شرایط حداقل مقدار مایع در مدت ۱۵ دقیقه باید خارج شود، به میزان یک و نیم لیتر است. سرعت حجم مایع نباید زیاد باشد، چرا که می‌تواند بیشتر به چشم آسیب بزند.

دوش و چشم شوی اضطراری باید در کمترین زمان فعال شود و به صورت خود شیر آن باز شود و کاربر هنگام استفاده مشکلی نداشته باشد. از سوی دیگر مدت زمان شستشو برای مواد شیمیایی متفاوت است. زمان شستشو برای مواد خورنده نافذ به مدت 1 ساعت، برای موادی که میزان خورندگی کمتری دارند، به طور متوسط۲۰ دقیقه و برای محرک‌های ملایم شیمیایی حدود ۵ دقیقه زمان برای شستشو لازم می‌باشد.

فراموش نکنید که دوش و چشم شو باید به محل خطر نزدیک باشد تا برای کاربر قابل مشاهده باشد و در بین راه مانع و راهرو وجود نداشته باشد. اگر پوست شما با مواد شیمیایی خطرناک تماس داشته باشد، باید لباس‌های خود را سریع از بدن خارج کنید و زیر دوش قرار بگیرد تا آب پوست برسد و بعد از آن حتماً با مرکز فوریت‌های پزشکی تماس بگیرید تا اقدامات لازم را انجام دهند.

نحوه استفاده از دوش و چشم شوی آزمایشگاهی

انواع دوش و چشم شوی اضطراری

دوش و چشم شوی اضطراری دارای مدل‌های متفاوتی می باشد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم.

انواع دوش و چشم شوی آزمایشگاهی

  • دوش‌های دیواری یا ایستاده
  • دوش های دیواری و سقفی (از جنس استیل یا برنجی با رنگ پودری الکترواستاتیک ضد اسید)
  • دوش آزمایشگاهی تک چشمی و دو چشمی رومیزی، دیواری و کاسه‌دار (از جنس استنلس استیل)

انواع دوش و چشم شوی اضطراری صنعتی

  • دوش پدال دستی یا پدال پایی
  • دوش‌های دیواری (از جنس برنج و رنگ پودری الکترواستاتیک ضد اسید)

مشخصات فنی دوش و چشم شوی اضطراری

مهمترین نکات هنگام استفاده از دوش و چشم شوی آزمایشگاهی

هنگام استفاده از دوش و چشم شوی اضطراری حتماً باید یک سری نکات توجه کنید تا بتوانید بهترین استفاده را از آن داشته باشید و کمترین آسیب به صورت و چشم شما وارد شود. این نکات شامل موارد زیر می‌باشد:

  1. توجه به عدم وجود مانع بین محل نصب و محل کار
  2. نصب یک تابلو برای مشخص کردن محل دوش
  3.  نصب در محل نزدیک خطر
  4. نصب وسیله در نزدیکی در خروجی برای دسترسی راحت‌تر گروه نجات هنگام بروز خطرات احتمالی

نحوه استفاده از دوش و چشم شوی آزمایشگاهی

نتیجه گیری

در این مقاله به بررسی دوش و چشم شوی آزمایشگاهی پرداختیم. این وسیله از مهمترین و ساده‌ترین وسایل در آزمایشگاه می‌باشد و وجود آن در آزمایشگاه شیمی که کاربران بیشتر با مواد خورنده سروکار دارند و ممکن است در هنگام بروز خطرات جبران ناپذیری به پوست و چشم افراد وارد شود، دارای اهمیت است. بنابراین شما حتماً به عنوان فردی که در مورد آزمایشگاه فعالیت دارد، باید با نحوه استفاده از دوش‌ و چشم شوی آزمایشگاهی و نکات لازم جهت بکارگیری آن در محیط آزمایشگاه اطلاعات کافی داشته باشید.

در این مطلب نکات ضروری در ارتباط با کارکرد و ایمنی بیشتر دوش و چشم شوی اضطراری در محیط آزمایشگاه مطالبی را ارائه کردیم. چنانچه تجهیزات آزمایشگاهی شما از قبیل دوش و چشم شوی اضطراری نیاز به تعمیر و یا عیب‌یابی داشته باشند، می‌توانید با نمایندگی تعمیر اقلام آزمایشگاهی تماس بگیرید تا در صورت لزوم تکنسین‌های ما در محل حضور یابند و کار تعمیر تجهیزات آزمایشگاهی شما را انجام دهند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *